Lex Nijhuis

Na het plassen… naar de KTR aandrijfassen!

Of: hoe je beursbezoekers ook kunt verrassen

De opdracht

De beurs Offshore Energy Exhibition & Conference (OECC) 2018 in Amsterdam trekt jaarlijks circa 550 exposanten en meer dan 10.000 unieke bezoekers uit de maritieme wereld. Beurzen waarin je als deelnemer zoals KTR niet alleen aanwezig wilt zijn, maar ook boven al het visuele geweld je eigen geluid wilt laten horen aan diezelfde bezoekers. De opdracht was dan ook om met een bescheiden budget op te vallen. Door gebruik te maken van één van de standaard indoor-media-mogelijkheden maar dan wel mét een creatieve twist. Geen big-business of sales insteek maar juist een vrolijke toon en de bevestiging van: ja, dat is weer typisch iets van KTR Benelux.

Gekozen strategie

In eerste instantie leent de opdracht zich voor veel (flauwe) woordgrappen maar het merk KTR staat voor kwaliteit en heeft een geweldig mooi image – dus hebben we ons gefocust op de sympathieke insteek. Positief verrassen op een onverwacht moment. Met het idee ‘Where’s Wally?’ in ons achterhoofd hebben we een doorvertaling gemaakt voor de maritieme wereld. KTR Benelux staat daarnaast bekend om hun eigen-wijze van communiceren, dus we hadden ook de vrijheid in deze creatievere opdracht. Terzake heeft binnen het beschikbare budget en tijdsbestek het volledige traject bedacht, begeleidt richting beursorganisatie en tevens uitgevoerd.

Het resultaat

Tijdens de OECC zijn de wc-gelegenheden voorzien van illustratieve posters in twee varianten die boven de wandclosetpotten zijn opgehangen. Zodat je als bezoeker je zelfs op de wc even kunt ontspannen met een grappige ‘Vind de 10 KTR logo’s’-puzzel. De kleurrijke visuals vielen in de witte tegeltjes omgeving bijzonder goed op en de klus is door ons met veel plezier uitgevoerd. Bezoekers wisten de posters te waarderen; KTR mocht op de beursstand de nodige reacties in ontvangst nemen voor deze leuke actie.

We kregen veel complimenten en glimlachen voor deze ludieke insteek!
Rob Groothuis, sales engineer KTR Benelux

Free WordPress Themes, Free Android Games