E-mailadres instellen in Outlook Express

Outlook Express is een van de meest gebruikte e-mailprogramma’s die gratis worden geleverd bij Windows. Op deze pagina leggen wij uit hoe je Outlook Express instelt om je e-mail bij Terzake op te halen.

Instellen

• Ga naar het menu-item ‘Extra’ en kies de optie ‘E-mailaccounts’.
  • In het tabblad ‘E-mail’ maak je een account aan.
  • Klik op ‘Toevoegen’ en kies voor ‘E-mail’.
  • Vul bij ‘Weergegeven naam:’ je naam en/of bedrijfsnaam in. De ontvanger van jouw bericht ziet dit als afzender.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Vul bij ‘E-mailadres:’ je e-mailadres in.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Kies bij Het servertype voor inkomende e-mail voor IMAP.
  • De (inkomende) IMAP-server en (uitgaande) SMTP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Laat ‘Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie’ uitgevinkt staan.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Vul bij ‘Accountnaam:’ je volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijbehorende wachtwoord in.
  • Vul bij ‘Inkomende e-mail’ het poortnummer in: 993
  • Vul bij ‘Uitgaande e-mail’ het poortnummer in: 465
  • Kies bij de versleutelde verbinding voor: SSL
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Klik op ‘Voltooien’. Je account is nu ingesteld.