E-mailadres instellen in Outlook 2010

Microsoft Outlook is een van de meest gebruikte e-mailprogramma’s. Op deze pagina leggen wij uit hoe je Outlook instelt om jouw e-mail op te halen bij jouw diensten van Terzake.

Instellen

• Ga naar ‘Bestand’ > ‘Info’.
  • Klik op ‘Account toevoegen’.
  • Kies onderaan voor ‘Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren’.
  • Klik op ‘Volgende >’.
  • Kies voor ‘Internet e-mail’.
  • Klik op ‘Volgende >’.

Gebruikersgegevens

• Vul bij ‘Naam:’ jouw naam in, zoals getoond aan anderen.
  • Vul bij ‘E-mailadres:’ jouw volledige e-mailadres in.

Servergegevens

• Kies bij ‘Type account:’ ‘IMAP’.
  • De (inkomende) IMAP-server en (uitgaande) SMTP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.

Aanmeldingsgegevens

• Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ jouw volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijhorende wachtwoord in.
  • Klik op ‘Meer instellingen’.
  • Ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  • Vink ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ aan.
  • Kies voor ‘Aanmelden met’.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ jouw volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijhorende wachtwoord in.
  • Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  • Vul bij imkomende e-mail(SMTP): ‘993’ in.
  • Vul bij uitgaande e-mail(SMTP): ‘465’ in.
  • Kies bij ‘Gebruik’ het volgende type versleutelde verbinding: ‘SSL’.
  • Klik op ‘Ok’.
  • Klik op ‘Volgende >’.
  • Klik, wanneer de zijn tests voltooid, op ‘Sluiten’.
  • Klik op ‘Voltooien’.