E-mailadres instellen in Outlook 2007

Microsoft Outlook is een van de meest gebruikte e-mailprogramma’s. Op deze pagina leggen wij uit hoe je Outlook instelt om jouw e-mail op te halen bij jouw diensten van Terzake.

Instellen

• Ga naar ‘Extra’ en kies de optie ‘E-mailaccounts’.
  • Kies voor ‘Een nieuwe e-mailaccount toevoegen’.
  • Klik daarna op ‘Volgende’.
  • Selecteer het type server dat je wilt gebruiken. Voor het instellen van jouw e-mailaccount bij Terzake kies je voor ‘IMAP’.
  • Klik daarna op ‘Volgende’.

Je krijgt nu een overzicht te zien waar je alle relevante gegevens dient in te vullen. Deze gegevens vind je terug in het bericht met logingegevens dat je via de e-mail van ons hebt ontvangen.

Gebruikersgegevens

• Vul bij ‘Naam’ de naam of bedrijfsnaam in die je wilt gebruiken. De ontvanger van jouw bericht ziet dit als afzender.
  • Vul bij ‘E-mailadres’ jouw e-mailadres in.

Servergegevens

• De (inkomende) IMAP-server en (uitgaande) SMTP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Klik in Outlook op ‘Meer Instellingen’.
  • Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’.
  • Vul bij ‘Inkomende e-mail’ het poortnummer in: 993
  • Vul bij ‘Uitgaande e-mail’ het poortnummer in: 465
  • Kies bij de versleutelde verbinding voor: SSL
  • Klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  • Vink ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ aan.
  • Kies voor ‘Aanmelden met’.
  • Voer jouw volledige e-mailadres in.
  • Voer het bijbehorende wachtwoord in.
  • Klik op ‘OK’.

Aanmeldingsgegevens

• Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ jouw volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het wachtwoord in.
  • Klik daarna op ‘Volgende’.
  • Klik op ‘Voltooien’.

Haal jouw e-mail op door op de knop
‘Verzenden/Ontvangen’ te klikken.