E-mailadres instellen in Mac Mail

Mac Mail is een veelgebruikt, gratis e-mailprogramma voor Apple’s Mac OS X. Op deze pagina leggen wij uit hoe je dit programma instelt om je e-mail bij Terzake te halen.

Instellen

• Ga naar het menu-item ‘Mail’ en kies voor ‘Voorkeuren’.
  • Ga naar het tabblad ‘Accounts’.
  • Klik links onderaan op het plusje ‘Account Toevoegen’.

Account toevoegen

• Vul bij ‘Volledige naam:’ je naam en/of bedrijfsnaam in. De ontvanger van jouw bericht ziet dit als afzender.
  • Vul bij ‘E-mailadres:’ je e-mailadres in, bijvoorbeeld ‘info@komterzake.nl’.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijbehorende wachtwoord in.
  • Klik op ‘Ga door’.
  • Kies bij de beveiligingsmelding voor ‘Verbinden’.

Inkomende e-mailserver

• Kies bij ‘Type Account:’ voor ‘IMAP’.
  • Vul bij ‘Beschrijving:’ je algemene beschrijving voor dit account in.
  • De (inkomende) IMAP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ je volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Geavanceerde instellingen’ het poortnummer ‘993’ in.
  • Vink ‘Gebruik TLS/SSL’ aan.
  • Klik op ‘Ga door’.

Uitgaande e-mailserver

• Vul bij ‘Beschrijving:’ jouw algemene beschrijving voor de uitgaande mailserver in.
  • De (uitgaande) SMTP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Vink ‘Gebruik alleen deze server’ aan.
  • Vink ‘Gebruik identiteitscontrole’ aan.
  • Voer je volledige e-mailadres en wachtwoord in.
  • Vul bij ‘Geavanceerde instellingen’ het poortnummer ‘465’ in.
  • Vink ‘Gebruik TLS/SSL’ aan.
  • Klik op ‘Ga door’.