E-mailadres instellen op Android

Op deze pagina leggen wij uit hoe je jouw Android-apparaat instelt om je e-mail bij Terzake op te halen. In dit voorbeeld gebruiken wij een Android-telefoon als uitgangspunt. Het is vanwege de vele verschillende versies van Android en de aanpassingen die door de telefoonfabrikanten gemaakt worden, helaas mogelijk dat deze handleiding niet exact aansluit op jouw apparaat. We proberen dit zo veel mogelijk op te vangen.

Wanneer je voor het eerst de mailapplicatie opent, zul je automatisch in de wizard voor het instellen van je e-mail komen. Heb je al eerder een e-mailaccount toegevoegd? Voeg dan een nieuw account toe via je instellingen.

Instellen

Let op: Het is mogelijk dat je eerst gevraagd wordt naar je mailprovider. Kies dan voor ‘overig (POP3/IMAP)’. Je apparaat zal hierna proberen de accountgegevens op te halen. Je dient deze echter handmatig in te voeren.

• Vul bij ‘E-mailadres:’ je volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord:’ het bijhorende wachtwoord in.
  • Klik op ‘Volgende’.

Inkomende e-mailserver

• Kies voor het ‘IMAP’-protocol.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam:’ je volledige e-mailadres in.
  • De (inkomende) IMAP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Vul bij ‘Poort’ in: ‘993’.
  • Vink ‘SSL gebruiken’ aan als beveiligingstype.
  • Klik op ‘Volgende’.

Uitgaande e-mailserver

• De (uitgaande) SMTP-server heb je reeds ontvangen, bijvoorbeeld ‘mail.komterzake.nl’. Vergeten? Opvragen.
  • Vul bij ‘Poort’ in: ‘465’.
  • Vink ‘TLS / TLS (alle certificaten)’ aan als beveilingstype.
  • Vink ‘SMTP verificatie’ aan of kies voor ‘Inloggen verplicht’.

Overige instellingen

Op de volgende schermen kun je optionele informatie invullen en de instellingen naar wens maken.