STRUCTASEAL®: THE PREMIUM CHOICE

Positionering & branding premium merk

De opdracht

STRUCTASEAL® is het nieuwste merk van Carlisle Construction Materials. Aan Terzake de opdracht om STRUCTASEAL® te positioneren als premium merk die zich richt op de zelfwerkzame aannemer, houtbouwer, zzp’er en zelfstandige installateur, die werkt aan daken, goten of gevels. Adviseer ons over hoe het communicatief in de markt te zetten en ontwikkel een daarbij passende branding voor STRUCTASEAL® waarbij het herkent en erkent gaat worden door de doelgroep als hét premium merk onder de kier-, lucht- en waterafdichting.

Gekozen strategie

In de Bouwmaterialenhandel komt het vaak neer op een combinatie van verschillende materialen en merken. Ieder zo met zijn eigen instructies, voorwaarden en uitleg. Niet altijd direct met adequate certificering vanaf de producent. STRUCTASEAL® maakt hier een eind aan. In de positionering en branding is gekozen voor ‘snel, eenvoud en veilig. Een veelzijdig en compleet pakket voor water-, vocht- en luchtafdichting in de bouw. Met de slogan ‘The Premium Choice’ en met onder andere stoere visuals, heldere pictogrammen en onderscheidend kleurgebruik is het voor de verwerker die in de bouwmarkt voor het product staat herkenbaar, geeft het snel duidelijkheid en maakt het echt vakwerk mogelijk.

Het resultaat

Alle STRUCTASEAL® product- en accessoire verpakkingen zijn onder handen genomen, er is meegedacht in het schappenplan bij de bouwmarkt, handleidingen en brochures zijn vervaardigd en uiteraard is ook de online presence meegenomen in deze branding en een zeer geslaagde uitvoering aan de hand van het Simplify-Unify-Amplify-principe. Het is nu aan de markt om het merk te gaan omarmen en te erkennen als premium product, wij zien het met vertrouwen tegemoet. 

Voor deze nieuwe en voor ons belangrijke marktbenadering wist Terzake opnieuw met ons op te schakelen. We zijn zeer content met waar STRUCTASEAL® nu staat.
Benno Nijenhuis, sr. Marketing Manager Carlisle Construction Materials