Lex Nijhuis

SSL certificaat

Het belang ervan sinds 2018

Waarom wij altijd websites hosten mét SSL certificaat?

De online-wereld is volop veranderingen aan het doorvoeren in verband met privacy en veiligheid. Vanaf juli 2018 krijgen bezoekers van jouw website standaard de melding ‘not secure’ te zien wanneer er geen SSL verbinding is! De kans dat je hierdoor bezoekers afschrikt en ze voortijdig vertrekken van je website wordt daarmee steeds groter.

Het doel van een SSL certificaat?

De meest eenvoudige uitleg is: de verbinding tussen de computer van een bezoeker en de server waar wij jouw website hosten is versleuteld. Hierdoor is het voor potentiële hackers minder gemakkelijk om de verstuurde data te lezen. Denk bijvoorbeeld aan een ingestuurd contactformulier vanaf je website of een geplaatste bestelling in je webshop. Je bent verplicht om voor de veiligheid van je klanten te zorgen. Jij bent verantwoordelijk als deze data op straat belandt.

Wat gebeurt er zonder SSL certificaat?

Je website zal gewoon blijven functioneren. Als je geen SSL-certificaat installeert wordt de kans dat je conversie steeds minder wordt steeds groter. Je bezoekers krijgen namelijk vanaf juli 2018 standaard de melding ‘not secure’ te zien. Op dit moment is dit alleen nog het geval op pagina’s waar gegevens ingevoerd kunnen worden, maar dit gaat binnenkort dus ingrijpend wijzigen. Bij Google sowieso, andere browsers zoals Firefox zullen waarschijnlijk snel volgen.


Free WordPress Themes, Free Android Games