Henk Abels

Passie voor groen

Professioneel en vrijwillig

Mijn hele leven heb ik al passie gehad voor groen. Tijdens mijn verre reizen heb ik mogen genieten van de jungles van Costa Rica, Guatemala, Honduras en ook van de schitterende rijstterrassen in Thailand, Bali en van de theeplantages in Sri Lanka.

Genieten van het Twentse landschap

Veel dichter bij huis, in Twente, kan ik ook heerlijk fietsend en wandelend genieten van het coulisselandschap, de parken in de grote steden Almelo, Enschede en Hengelo, het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en de Sallandse Heuvelrug. We trekken er samen met de familie regelmatig op uit om van de bossen, de kronkelende beekjes, de flora en fauna en de panorama’s van het Twentse landschap te genieten.

Bijdragen aan behoud en onderhoud

Het geeft me enorm veel voldoening dat ik zowel professioneel als vrijwillig kan en mag bijdragen aan het behoud, onderhoud, maar ook aan het beleven van de natuur in Twente. Ik ben onder andere betrokken bij het behouden en beleven van het groen door projecten zoals Groen verbindt, Grijs, groen en gelukkig en groene dagbesteding.

Mooie projecten

Bij Zorgcentrum de Posten zijn we een groene belevingsroute door Enschede-Zuid aan het ontwikkelen waar zowel jong, oud en mensen die zorg nodig hebben van kunnen genieten. 

Bron: Adobe Stock en privé foto’s