naar NIEUWS

Kan het logo wat groter?

 

In de afgelopen 25 jaar bij Terzake kwam het regelmatig voorbij, de vraag of het logo niet wat groter kon. “Kan het logo niet wat groter” is soms nog steeds een reactie van opdrachtgevers als we creatief werk maken en… de beste manier om een ontwerper zwaar geïrriteerd te krijgen!

Ooit heeft het bedrijf New Republique deze opmerking en de frustratie bij hunzelf omgezet in een practical joke. Ze hebben een speciale browserextensie gemaakt die elk logo in een venster belachelijk groot maakte. Dus als iemand de opmerking over het logo maakte tijdens een bijeenkomst of presentatie was het antwoord direct paraat: ajb, met deze plug-in maak je elk logo op elke website enorm. Ze hadden er zelfs een woord voor gevonden bedacht: ‘Biggification’ en verklaarden: de extensie waar alle creatieven op hebben gewacht. Een eenvoudige tool waarmee u op internet kunt browsen zoals klanten dat altijd al hebben gewild! Inmiddels is het woord biggification al jaren een woord dat zich in de gamewereld heeft genesteld.

Moraal van mijn blog
‘Kan het logo wat groter’ gaat over een dieper liggend en veelvoorkomend misverstand over wat een merk een merk maakt. Een logo is slechts één onderdeel van de visuele identiteit, de onderscheidende kenmerken van het merk. Het logo is uiteraard belangrijk maar dat geldt ook voor kleur, de toonzetting, slogans, tekst, lettertype, grafische elementen, enz..

Naast 25 jaar ervaring met Merken, Strategieën en Design hanteren wij bij het ontwikkelen van een huisstijl het ‘vijf huisstijlpijlers’ principe. Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe je jouw merk kunt versterken qua uitstraling en inhoud? Een vrijblijvend gesprek met mij of een van onze grafische ontwerpers is eenvoudig gemaakt. De deur staat open en de koffie / espresso / cappuccino / chocolademelk / wiener melange / thee / frisje of glas water staan voor u klaar.

Auteur: Lex Nijhuis

Datum plaatsing: 01-02-2022