Christian Wilke

Meesterschap herontdekt!

Kunst & stockfotografie

Stockfoto’s! Saai! Of toch niet? Ze worden overal voor gebruikt: campagnes, presentaties, websites, drukwerk…… you name it! De bedoeling: een bepaalde sfeer neerzetten, ontwerpen en verfraaien.

Wat als we het eens over een ander boeg gooien? Stockfoto’s 6.0?! Als je het goed doet, kun je verloren schilderijen weer tot leven laten komen. Daar zijn de creatives van Adobe, de ontwikkelaar van onder andere Photoshop en Acrobat, in geslaagd.

Van het originele schilderij van Karl Friedrich Schinkel ‘Cathedral Towering over a Town’ dat werd vernietigd tijdens een brand in 1931, is destijds al een uitstekende kopie van gemaakt. En nu weer… Onder de noemer van ‘Make a Masterpiece’ schittert het kunstwerk door gebruik van stockfotografie!

Voor dit nieuwe ‘schilderij’ is alleen gebruik gemaakt van 162 foto’s uit de Adobe Stock collectie en Adobe Photoshop. Na meer dan 180(!) Photoshop-uren en het scrollen door miljoenen beelden uit de beeldbank van Adobe Stock, mag het resultaat er zeker zijn. Petje af!


Free WordPress Themes, Free Android Games