Kevin Boschker

Employer branding Mennens

De diensten en werkzaamheden van Mennens in beeld

De opdracht

Een stoere film, dat moest het worden. Mennens is als specialist op gebied van staalkabels, valbeveiliging, hijs- en hefmiddelen vrijwel constant op zoek naar technisch personeel. Om het online / social media profiel van het bedrijf beter weer te geven, hebben we een film gerealiseerd waarin zowel (werk-)processen, werkomgevingen en medewerkers van Mennens in beeld worden gebracht. Zo schetst de film een duidelijk beeld voor mogelijk nieuwe collega’s.

Gekozen strategie

Omdat de vraag tweeledig was; een beeld schetsen van het totaalbeeld van Mennens Hengelo, en potentiële sollicitanten enthousiasmeren, hebben we ervoor gekozen om 1 film in 3 scenes op te delen. De films sluiten op elkaar aan met het laatste en eerste beeld, waardoor je ze achter elkaar kan afspelen, maar ook afzonderlijk. De scenes belichten de binnendienst, de buitendienst en het kantoor-, transport en aflever proces. Op die manier kan er gekozen worden om 1 specifieke film te laten zien, of alle/meerdere films om een algemeen beeld af te geven.

Het resultaat

3 mooie films die de diensten en werkzaamheden van Mennens vertonen. Zowel beelden van het kantoor en de productie, als filmopnames bij klanten (een ijzergieterij, ziekenhuis, bouwcenter en houtbouw bedrijf) laten goed zien wat de mensen van Mennens zoal bezig houdt. Middels logo- en quote animaties komt de herkenbare rood- blauwe Mennens huisstijl terug in beeld. Dat alles in combinatie met krachtige muziek weerspiegelen sfeer en omgeving waarin de werkzaamheden plaatsvinden.

Terzake kwam al snel met het idee om van 1 totaal film, ook 3 losse aansluitende films te produceren. Een slimme en efficiënte manier om vaker gebruik te maken van dezelfde beelden.
Lotte Oerbekke, Mennens

Free WordPress Themes, Free Android Games