Paul Bensing

Een geschiedenis in persoonlijke verhalen

Een geschiedenisboek dat over mensen gaat

De opdracht

De geschiedenis van De Twentse Zorgcentra in beeld brengen, maar dan voor de mensen en vooral met de mensen. Want waar zou een geschiedenisboek over moeten gaan? De Twentse Zorgcentra vindt dat het over de mensen moet gaan. Een boek dat het verhaal vertelt van de bewoners en medewerkers maar ook het verhaal van de familie, vrijwilliger, oud-bestuurder of cliëntvertegenwoordiger. Bladzijdes vol met foto’s en verhalen die allemaal een eigen licht werpen op de geschiedenis en zo samen de geschiedenis in beeld brengen, want zoals men bij De Twentse Zorgcentra zei: ‘Deze mensen schreven de geschiedenis van onze organisatie. En dat doen ze nog steeds!’

Gekozen strategie

Een zoektocht naar de mensen achter de organisatie van De Twents Zorgcentra. Welke verhalen schuilen er achter de verschillende mensen? En welke kijk hebben zij daarbij of daardoor op de organisatie? Er zijn persoonlijke en bijzondere verhalen op papier gezet. Daarbij is er gekozen voor paginavullende, persoonlijke portretten die de mensen achter het verhaal in beeld brengen.

Het resultaat

Een boek vol met persoonlijke verhalen, die middels verschillende tijdlijnen de geschiedenis van De Twentse Zorgcentra vertellen en in beeld brengen. Oude foto’s en nieuwe foto’s die samen een beeld geven van de verandering door de jaren heen. Het verhaal van een moeder met haar dochter, twee zussen die opgroeiden op het complex van ‘t Bouwhuis, oud-bestuurders die terugblikken op de start van De Twentse Zorgcentra. Maar ook medewerkers die de vuurwerkramp meemaakten of een gehele familie die samen meer dan 100 dienstjaren in dienst zijn bij de organisatie. Kortom: een boek met en over de mensen van De Twentse Zorgcentra.

Het geschiedenisboek is mogelijk gemaakt door sponsoren. Dankbaar voor onze rol binnen een organisatie als die van De Twentse Zorgcentra en trots op wat wij samen al hebben bereikt behoort Terzake ook tot deze sponsoren.

Door de vormgeving en fotografie van Terzake is dit boek geworden wat ik ervan verwacht had: een kleurrijk portret van onze organisatie.
Joke Kuiper, De Twentse Zorgcentra

Free WordPress Themes, Free Android Games