Youri Oude Nijhuis

De Oldenzaalse Stuwwal

verbindt mens en natuur

De opdracht

Natuurmonumenten heeft er voor gekozen een natuurvisie te ontwikkelen voor de Oldenzaalse stuwwal als geheel. De beleving van de bijzondere natuur en het fraaie heuvellandschap krijgt in deze visie op de toekomst een belangrijke plaats. Natuurmonumenten wil samen met boeren werken aan mogelijkheden om de bedrijfsvoering aan te passen naar een natuurinclusieve landbouw. Ook de samenwerking met de particuliere grondeigenaren en de andere bewoners zal in de komende jaren verder worden verstrekt om te kunnen ontwikkelen tot een bijzonder stukje Nederland. Aan Terzake de opdracht om deze natuurvisie op een mooie manier neer te zetten. 

Gekozen strategie

Terzake heeft binnen het beschikbare budget, planning en uiteraard binnen de huisstijl gekozen voor een opmaak in magazine-stijl in met veel fotografie, grote visuals en enkele interviews. Uiteraard staan ‘lekker leesbaar’ en ‘uitnodigend’ centraal. Tot slot zijn er filmopnames gemaakt van de omgeving, tijdens de speciale ‘visie-wandelingen’ en zijn een aantal betrokkenen geïnterviewd. 

Het resultaat

Deze nieuwe natuurvisie laat zien welke uitdagingen en mogelijkheden er liggen de in komende jaren en wat er tot stand is gekomen, dankzij de inbreng van boeren, burgers en buitenlui. Een prettig leesbaar document met prachtige foto’s, afgewisseld met korte inzetjes en interviews. Zo is het voor de verschillende lezers een herkenbaar verhaal met een duidelijke boodschap. Het document wordt ondersteund door een korte film waarin niet alleen de omgeving te zien is, maar ook betrokken aan het woord komen. 

Fotografie, filmwerk, opmaak, plannen, budgetteren en vooral ‘meedenken’... dank voor de soepele samenwerking. Was weer een TOP project!
Simone Damhof, boswachter Communicatie en Beleven Twente

Free WordPress Themes, Free Android Games