Terug naar CASES

Onderwijsbureau Meppel

Onderwijs

Onderwijsbureau Meppel neemt werk uit handen van besturen en scholen op het gebied van administratie, beheer en beleid, zodat zij zich kunnen richten op hun kerntaken: leerlingen toerusten voor een goede plek in de samenleving, zowel in kwalitatief als in sociaal opzicht. Onderwijsbureau Meppel vroeg Terzake te adviseren en ondersteunen bij de herpositionering qua proces, strategie en uitwerkingen. Begin 2019 zijn we van start gegaan met het in kaart brengen van deze uitdagende opdracht.

 

“Terzake heeft ons bij de hand genomen en ons gebracht waar we nu zijn.”

Margriet Keegstra - beleidsadviseur Onderwijsbureau Meppel

“Terzake heeft ons bij de hand genomen en ons gebracht waar we nu zijn. Op verrassende wijze werd duidelijk wie we zijn en wie we wíllen zijn. De huisstijl en de campagne past daar als ‘vanzelfsprekend’ bij. Het klopte! Terzake hielp ons om iedereen mee te nemen. Met advies, (noodzakelijk) geduld en vooral veel leuke en inspirerende voorstellen. We zijn heel blij met het resultaat!”
Margriet Keegstra, beleidsadviseur Onderwijsbureau Meppel

Onderwijsbureau Meppel…

…jouw onderwijskennis

Onderwijsbureau Meppel heeft kennis van het onderwijs. Niet van het geven van lessen, de keuze van lesmethodes of didactische werkvormen, maar wél van de wereld rond het onderwijs. Of het nu gaat om wetgeving, personeelsbeleid, huisvesting, fusies of financiën. Na meerdere inhoudelijke sessies met bestuur-, directie-, MT- en de werkgroep PR-leden ontwikkelde Terzake de allesomvattende slogan 'Onderwijsbureau Meppel: jouw onderwijskennis.’ Het is een belofte voor het feit dat elke medewerker dagelijks invulling geeft aan kennis én betrokkenheid.
Belettering Pand
Vanaf april 2019 zorgde de coronapandemie ervoor dat ook de onderwijswereld op zijn kop kwam te staan. In een iets langzamer tempo hebben we ons proces gelukkig wel kunnen vasthouden en zijn we stappen blijven zetten: het bepalen van de identiteit - de nieuwe identeit visueel vormgeven - het consistent communiceren naar de buitenwereld - kostenefficiënt implementeren.
Brochurelijn

Onderwijsbureau Meppel…

…denkt met je mee

Dagelijks krijgt Onderwijsbureau Meppel zeer uiteenlopende vragen gesteld over onderwijs-gerelateerde zaken. Die vragen zijn het uitgangspunt geweest voor de door Terzake ontwikkelde campagne ‘Onderwijsbureau Meppel denkt met je mee.’   Je denkt aan professioneel personeelsbeleid? Aan inzicht in budgetten? Aan je volgende stap in digitalisering en verduurzaming? Aan betekenisvol onderwijs? Aan fusie en identiteit, aan… Onderwijsbureau Meppel denkt met je mee.
Merkarchitectuur en stijl van het huis

Merkarchitectuur en stijl van het huis

Terzake begon aan de hand van de merkarchitectuur met het in kaart brengen en uniformeren van de dienstverlening. Aan de hand van die vernieuwde indeling kreeg elk van de vijf afdelingen - naast de gekozen huisstijl - haar eigen pictogram, een eigen hoofdvisual en afdelingsbrochure. Terzake heeft daarbij in overleg met de betrokkenen het specifieke van elke afdeling boven water gehaald en meegenomen in de keuze van tekst en beeld. Op deze wijze visualiseren we dat de ondersteuning in samenhang plaats vindt omdat diverse beleidsterreinen integreren in uitvoering en advies.
 
In een fijne samenwerking met de werkgroep PR van Onderwijsbureau Meppel en met Margriet Keegstra en Daniëlle Linde in het bijzonder, zijn onder andere gerealiseerd: pandbelettering binnen en buiten, huisstijldragers, website, diverse video’s, fotografie met eigen mensen en kantoor, documentatie, diverse sjablonen voor word en excel en de interne en externe communicatie rondom deze nieuwe situatie.

Ben je net als Onderwijsbureau Meppel

voor dé verandering?

Bakkie doen?

Het is gewoon lekker eens vrijblijvend van gedachten te wisselen. Een frisse blik. Een scherp oog. Een verrassend idee.

Ja!