Terug naar CASES

De Twentse Zorgcentra

Vele gezichten, één organisatie

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. De samenwerking tussen Terzake en De Twentse Zorgcentra is begonnen in 2003!

 

’Terzake geeft kleur aan De Twentse Zorgcentra’

Door de jaren heen is er veel veranderd in de zorg. Het belang van goede communicatie werd daardoor steeds groter. Geleidelijk vond er een verschuiving plaats van puur informeren naar betrekken en inspireren. Ook onze rol veranderde daardoor. We werden meer en meer inhoudelijk betrokken. Als adviseur, sparringpartner en een verlengstuk van de organisatie. ’Terzake geeft kleur aan De Twentse Zorgcentra’ was de titel van het kado dat we ontvingen bij de opening van ons nieuwe pand.

Cliëntcommunicatie

De communicatie die we specifiek voor cliënten hebben ontwikkeld is toch het meest speciaal. Vooral als je getuige mag zijn van de reacties. De lancering van het cliëntenmagazine ‘blij!’ bijvoorbeeld. Gemaakt voor en dóór cliënten. De makers werden als helden onthaald. We hebben later het hele team in Borne op bezoek gehad, zodat ze hun eigen ‘blij!-cover’ konden maken. Prachtig was dat.

Digitaal magazine

Geleidelijk deed video zijn intrede bij De Twentse Zorgcentra. Zeker bij cliënten met een ernstig meervoudige beperking is film een fantastisch middel om momenten van emotie te ‘vangen’. Het digitale magazine ‘Dichtbij’ werd het middel om zowel video’s als de achtergrondverhalen te delen. Met meer interactie en meer bereik. Inmiddels zijn we alweer toe aan de 25e editie. Bekijk het online magazine op dtzconline.nl

Vele gezichten, één organisatie

De Twentse Zorgcentra heeft veel locaties waar leren, werken en activeren centraal staan. Iedere locatie heeft haar eigen cultuur, identiteit en wensen. Tegelijkertijd is het van belang dat de verbondenheid met de organisatie wordt bevestigd en verstevigd. Iedere locatie heeft daarom een eigen gezicht, met passend en herkenbaar logo, huisstijl en bijbehorende offline en online communicatiemiddelen.
 

 

Ben je net als De Twentse Zorgcentra

voor dé verandering?

Bakkie doen?

Het is gewoon lekker eens vrijblijvend van gedachten te wisselen. Een frisse blik. Een scherp oog. Een verrassend idee.

Ja!